Prototyp mer!
Logoen har hentet inspirasjon fra en «ropert», hvor symbolikken er at Protomore hjelper deg å spisse budskapet slik at du kan løfte det ut til massene på en bedre måte. Logoen skal være enkel i formen, for å kunne stå bra sammen med andre logoer – samtidig som den må oppfattes stødig og profesjonell.
Logoen skal i alle profesjonelle sammenhenger brukes slik den er tenkt, men på større flater kan du tillate deg å bruke den mer oppdelte versjonen som designelement. Dette underbygger konseptet:
«Plukk fra hverandre og sett sammen på nytt. Test ut. Spiss budskapet. Prototyp mer. Løft blikket og spreng grenser.»
Du kan bruke logoen i alle profilens farger. Last ned logo i svart + swatches i riktig fargesystem, og lag den varianten du ønsker å bruke i det formatet du trenger.

Beskyttelsesområde
Logoens konstruksjon skal alltid skaleres proporsjonalt. Proporsjoner eller størrelsesforhold kan ikke endres.
Logoens konstruksjon består av elementenes plassering i forhold til hverandre.
Friområde
Friområde er angitt som X-høyden x 2. X-høyden er høyden på teksten i logoen. Innenfor logoens friområde skal det ikke plasseres noen elementer, tekst e.l. Dette gjøres for å beholde en luftig og verdig fremstilling av logo. Feil bruk av logo vil undergrave bedriftens identitet.

Minste størrelse
Minste størrelse angir hvor liten logo kan være før den mister lesbarhet og gjenkjennelseseffekt. Selv om vi oppgir minstestørrelse her, er det viktig å vurdere størrelsen i sammenheng med hvilket medie den skal brukes i.

Bruk av designelement
Som en del av identiteten er det utviklet to flatemønster; et med typografi og et med kun streker. Ved bruk av flatemønster med typografi er det viktig å velge gode utsnitt, og passe på hvilke ord som lages. Du kan bruke mønsteret i alle profilens farger. Last ned mønster i svart + swatches i riktig fargesystem, og lag den varianten du ønsker å bruke i det formatet du trenger.
Strekene kan også brukes alene som mønster. Det er viktig at strekene beholder sin plassering i forhold til hverandre, og ikke flyttes på.
Balanse
Det er viktig med et fint og balansert utsnitt ved bruk av begge flatemønstrene. Dersom mønsteret skal brukes bak tekst, anbefales det å benytte variant uten typografi.
Mønsteret med streker kan gjentas horisontalt og vertikalt om behov. Du kan også skalere det opp stort og sprenge formatet.
Protomore LAB
Det er laget et eget flatemønster til Protomore LAB’en. Dette skal illustrere selve rommet – LAB’en hvor ideer kommer inn, går gjennom en prosess – og kommer ut som en forbedret idé med spisset budskap.


Profilprogram
Profilprogrammene skal ha tilknytning til den helhetlige identiteten. For hvert program lages det en egen logo som har samme oppbygning som hovedlogoen, og dermed skaper en helhet og felles identitet.
Det lages en stram variant, og en oppdelt. Disse vil ha ulik bruk etter behov.
Retningslinjer for programlogo
Det eksisterer illustrator-mal for dette. Last ned i toppen av denne fanen for å lage ny programlogo.
Nytt navn skrives med fonten Brandon Grotesque Bold, 107 pt. og sperring på 120. Husk å outline teksten til slutt for å få samme tykkelse på font som på streker.
Toppstrek skal starte ved starten av bokstav nr. to fra venstre, og slutte ved starten av nest siste bokstav i ordet. Bunnstrek skal starte ved starten av bokstav nr. fire fra høyre, og slutte ved starten av siste bokstav i ordet.
Hvordan forlenge strek
Marker alle fire punkter i enden på streken med hvit pil, og flytt til definert start eller sluttpunkt. Det er viktig at du holder samme retningen på streken slik at proposjoner beholdes. Lengden på streken vil bestemme hvor høyt opp eller langt ned linjen vil komme. Ikke flytt enden på linjen opp eller ned for å ha samme avslutningspunkt. Da vil avrundingen på linjen bli skjev.
Til slutt defineres friområde rundt logo. Dette er tekstens høyde x 2.
Den oppdelte logoen (flatemønster med bokstaver) bør settes opp av en kvalifisert designer, for optimal balanse og komposisjon.



Brandon Grotesque
En sans serif inspirert av geometriske former. Fonten egner seg godt i overskrifter, og er optimalisert for god lesbarhet også i større mengder tekst. Den er funksjonell og varm, og har et rikt utvalg snitt for gode kontraster i designet.
Fonten kan kjøpes, men er også inkludert i Adobe Fonts dersom en har lisens der.
Brandon Text
For publikasjoner med stor mengde tekst, kan det være fint å bruke Brandon Text – Brandon Grotesque sin ektemake. Den har en høyere x-høyde, som gjør den optimal for lange tekster, små størrelser – og skjermer. Denne vil være et fint supplement til feks bruk på nettside, og kan også være verdt å kjøpe til bruk på presentasjoner.
Brandon Text Office – til intern bruk
Det finnes også en spesialversjon av Brandon Text, spesiallagd for alle Officeprogrammer (som bla PPT). Denne er ideell for bruk på presentasjoner og maler. Kjøp den via link i toppen. Dersom en ikke har tilgang til en av Brandon-variantene, kan systemfonten Calibri brukes til intern bruk. Etterstreb å bruk Brandon i alt materiell for helhetlig profilering på alle flater.

Skaperglede og energi
Fargepaletten skal gi energi. Det er spreke, kontrastfylte farger som sammen skal bidra til inspirasjon og skaperglede. Fargene er sterke, og skiller seg godt ut i mengden. Fargene er optimalisert for digitale flater.