Protomore

Bruk av designelement

Som en del av identiteten er det utviklet to flatemønster; et med typografi og et med kun streker. Ved bruk av flatemønster med typografi er det viktig å velge gode utsnitt, og passe på hvilke ord som lages. Du kan bruke mønsteret i alle profilens farger. Last ned mønster i svart + swatches i riktig fargesystem, og lag den varianten du ønsker å bruke i det formatet du trenger.

Strekene kan også brukes alene som mønster. Det er viktig at strekene beholder sin plassering i forhold til hverandre, og ikke flyttes på.

 

Balanse

Det er viktig med et fint og balansert utsnitt ved bruk av begge flatemønstrene. Dersom mønsteret skal brukes bak tekst, anbefales det å benytte variant uten typografi.

Mønsteret med streker kan gjentas horisontalt og vertikalt om behov. Du kan også skalere det opp stort og sprenge formatet.

 

Protomore LAB

Det er laget et eget flatemønster til Protomore LAB’en. Dette skal illustrere selve rommet – LAB’en hvor ideer kommer inn, går gjennom en prosess – og kommer ut som en forbedret idé med spisset budskap.

Til toppen

Profilprogram

Profilprogrammene skal ha tilknytning til den helhetlige identiteten. For hvert program lages det en egen logo som har samme oppbygning som hovedlogoen, og dermed skaper en helhet og felles identitet.

Det lages en stram variant, og en oppdelt. Disse vil ha ulik bruk etter behov.

 

Retningslinjer for programlogo

Det eksisterer illustrator-mal for dette. Last ned i toppen av denne fanen for å lage ny programlogo.

Nytt navn skrives med fonten Brandon Grotesque Bold, 107 pt. og sperring på 120. Husk å outline teksten til slutt for å få samme tykkelse på font som på streker.

Toppstrek skal starte ved starten av bokstav nr. to fra venstre, og slutte ved starten av nest siste bokstav i ordet. Bunnstrek skal starte ved starten av bokstav nr. fire fra høyre, og slutte ved starten av siste bokstav i ordet.

 

Hvordan forlenge strek

Marker alle fire punkter i enden på streken med hvit pil, og flytt til definert start eller sluttpunkt. Det er viktig at du holder samme retningen på streken slik at proposjoner beholdes. Lengden på streken vil bestemme hvor høyt opp eller langt ned linjen vil komme. Ikke flytt enden på linjen opp eller ned for å ha samme avslutningspunkt. Da vil avrundingen på linjen bli skjev.

Til slutt defineres friområde rundt logo. Dette er tekstens høyde x 2.

Den oppdelte logoen (flatemønster med bokstaver) bør settes opp av en kvalifisert designer, for optimal balanse og komposisjon.

 

Til toppen

Brandon Grotesque

En sans serif inspirert av geometriske former. Fonten egner seg godt i overskrifter, og er optimalisert for god lesbarhet også i større mengder tekst. Den er funksjonell og varm, og har et rikt utvalg snitt for gode kontraster i designet.

Fonten kan kjøpes, men er også inkludert i Adobe Fonts dersom en har lisens der.

 

Brandon Text

For publikasjoner med stor mengde tekst, kan det være fint å bruke Brandon Text – Brandon Grotesque sin ektemake. Den har en høyere x-høyde, som gjør den optimal for lange tekster, små størrelser – og skjermer. Denne vil være et fint supplement til feks bruk på nettside, og kan også være verdt å kjøpe til bruk på presentasjoner.

 

Brandon Text Office – til intern bruk

Det finnes også en spesialversjon av Brandon Text, spesiallagd for alle Officeprogrammer (som bla PPT). Denne er ideell for bruk på presentasjoner og maler. Kjøp den via link i toppen. Dersom en ikke har tilgang til en av Brandon-variantene, kan systemfonten Calibri brukes til intern bruk. Etterstreb å bruk Brandon i alt materiell for helhetlig profilering på alle flater.

Til toppen

Skaperglede og energi

Fargepaletten skal gi energi. Det er spreke, kontrastfylte farger som sammen skal bidra til inspirasjon og skaperglede. Fargene er sterke, og skiller seg godt ut i mengden. Fargene er optimalisert for digitale flater.

Kompetanse

Pantone
2728
CMYK
90 68 0 0
RGB
0 51 204
Hex
#0033cc

Energi

Pantone
PMS 7625
CMYK
0 82 80 0
RGB
255 82 61
Hex
#ff523d

Balanse

Pantone
PMS 489
CMYK
4 22 21 0
RGB
234 210 198
Hex
#ead2c6

Hvit

Svart

Til toppen