Sunndal Næringsselskap
Sunndal Næringsselskap (suns) arbeider med bedriftsrettet næringsutvikling i Sunndal kommune. Suns har etablererveiledning i Sunndal i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune og Innovasjon Norge (hoppid.no). Selskapets formål er å arbeide for å fremme næringslivet i Sunndal kommune, gjennom bidrag til etablering av ny virksomhet og utvikling av eksisterende.
Vann
Det overordnede konseptet for den visuelle profilen til Sunndal Næringselskap er vann. Vannet som er helt nødvendig for nesten all eksistens. Vannet som er det molekylet som danner flest nye bindinger med andre stoffer. Vannet som lager refleksjoner. Hele konseptet bygger på vannets fleksibilitet, utseende og ikke minst vannets utseende i kjemien. I overført betydning er vannets oppgave, den samme som suns sin oppgave i næringslivet i Sunndal kommune. Sørge for eksistens og utvikling, samt skape nye bindinger.
Fargevarianter
I all hovedsak skal man bruke logo i positiv (blå) eller negativ (hvit). Om man møter utfordringer som gjør det upraktisk å bruke disse variantene så kan man tillate seg å bruke sort variant som alternativ.

Friområde
Logoens konstruksjon skal alltid skaleres proporsjonalt. Proporsjoner eller størrelsesforhold kan ikke endres.
Friområde
Logoens konstruksjon består av elementenes plassering i forhold til hverandre. Innenfor logoens friområde, skal det ikke plasseres noen elementer som tekst e.l. Dette kan forstyrre tydeligheten og redusere lesbarheten. Størrelsen på friområdet vil variere ut fra logoens størrelse, men vil alltid variere proporsjonalt ved forstørring eller forminskning av logoen. Friområdet beregnes ved hjelp av logoens høyde.
Foretrukket friområde
Dette er å foretrekke, og består størrelsen til bokstaven s, slik som vist i eksempelet.
Minimum friområde
Der det ikke er mulig å benytte foretrukket friområde, skal minimum friområde brukes. Minimum friområde består av størrelsen på bokstaven s som vist i eksempelet. Brukes på typiske flater hvor det er begrenset plass.

Minstestørrelse
Logoen til Sunndal næringsselskap består av et typografisk navnetrekk med tilhørende symbol, og har et tydelig formspråk. Minstestørrelsen på logoen er definert til å være 30 mm bredde på trykksaker og 150 px på web. Det er fortsatt viktig å vurdere størrelsen i sammenheng med hvilken bakgrunn den skal presenteres på, i tillegg til hvilket medium den skal brukes i.

Bruk av logo
Generelle retningslinjer
Det er viktig at logo alltid har god nok kontrast til bakgrunnen. Det er viktig at alle elementer i merkets identitet blir brukt i samsvar med denne manualen. Kombiner ikke logoen med andre elementer som for eksempel logoer, ord, grafikk, bilder, slagord eller symboler som kan skape et hybridmerke.
Filformat og kvalitet
Bruk alltid godkjente filer av logoen. Det er viktig at riktig filformat brukes til riktig formål, og at god nok kvalitet benyttes til det medie det skal på.
EPS
Filformat som trykkeri, aviser, reklamebyrå og profileringsbedrifter bruker til produksjon av diverse markeds- og profileringsartikler som trykksaker, t-skjorter, skilt, biler, tøymerker osv.
PDF
Kan leses uavhengig av hvilken plattform du sitter på, eller hvor PDF-filen kommer fra.
JPG
Til bruk i PowerPoint og Word. For å få en god kvalitet på utskrift fra Word, er det viktig at logoen ikke skaleres opp større enn utgangspunktet. Utgangspunktet bør forøvrig være 300 dpi.
PNG
For bruk på web, og tillater transparent bakgrunn.
Oppløsning
Trykk 300 dpi
Avis 200 dpi
PowerPoint 96 dpi
Web 72 dpi

Farger
Fargepaletten er inspirert av vann. To ulike blåfarger som både kan opptre hver for seg, i tillegg til at de kan opptre som en gradering mot hverandre. Dette for å visualisere de ulike fargene vannet kan oppleves i, i ulikt lys. I tillegg er det to rødfarger, disse er også inspirert av vann, men av pinnemodellen til vannmolekylet som består av to hvite oksygenatom og et rødt hydrogenatom. Disse kan også brukes som en gradering over i hverandre.
Graderingene lages fra lys til mørk farge (venstre mot høyre) som en lineær gradering med 0 graders vinkel og med midtmarkør på 70% plassering.
Rød
Orange
Lyseblå
Blå
Avenir
Avenir er tegnet av Adrian Frutiger i 1988, og er en geometrisk font med inspirasjon fra det organiske. Fonten har mange ulike snitt, som gjør den fleksibel og anvendelig, og har snitt som er tilpasset digitale flater.
